Oranssin Auringon hoitovalikoimaan

kuuluvat perinteinen kiinalainen lääketiede (TCM) ja akupunktio, luontaishoidot (shiatsu, kuumakivihieronta, vyöhyketerapia, aromaterapia, intialainen päähieronta, suklaahieronta ja lootushieronta) sekä klassinen hieronta. Yli kymmenen vuoden kokemus hoitolayrittäjänä on osoittanut, että kiinalaisen akupunktion lisäksi ylivoimaisesti suosituin hoito on edellä mainittujen hoitojen yhdistäminen yksilölliseksi hoitokokonaisuudeksi, jolloin hoito voi olla vaikka joka hoitokäynnillä hiukan erilainen asiakkaan tilanteen mukaan.

Meiltä myös lahjakortit.

Perinteinen kiinalainen lääketiede ja akupunktio
Perinteinen kiinalainen lääketiede (TCM) ja akupunktio, 60 min

Perinteinen kiinalainen akupunktio perustuu monituhatvuotiseen itämaiseen hoitoperinteeseen ja tietoon ihmisen energeettisestä informaatiojärjestelmästä. Hoito perustuu sen tarkkaan tuntemiseen ja säätelyyn. Keskeisenä on ns. Zang-Fu – diagnostiikka, jonka perusteella hoitotoimenpiteet aina valitaan. (esim. akupunktio, kuivakuppaus tai moksibustio) Hoito tasapainottaa erittäin laaja-alaisesti sekä koko fyysisen kehon toiminnot että myös mielen, jolloin parantuminen on mahdollista. Hyviä hoitotuloksia esim. migreenissä, astmassa, allergioissa, naistentaudeissa, masennuksessa, useimmissa kroonisissa sairauksissa, ruuansulatusvaivoissa, stressissä jne

Aurikuloterapia

Aurikuloterapia eli korva-akupunktio perustuu korvan akupisteiden stimuloimiseen terveysvaikutteiden aikaansaamiseksi. Hoito voidaan toteuttaa neulojen lisäksi esim. luonnosta saatavilla siemenillä, jotka kiinnitetään pienillä teipeillä korvanlehteen ja annetaan vaikuttaa noin 5 vrk:tta. Aurikuloterapiaa voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotonakin, mutta yleensä sitä käytetän muiden hoitojen yhteydessä, jolloin hoito saadaan pidennettyä usean päivän mittaiseksi.

Akupunktio

Neulotusmenetelmä on ns. ”Nanjing-akupunktio”, missä neulottelu kohdistuu ensisijaisesti kyynärpään ja polven alapuolisilla alueilla sijaitseviin meridiaanien hallintapisteisiin. Koska nämä pisteet sijaitsevat siis käsissä, kyynärvarsissa, jalkaterissä ja säärissä, mitään sisäelinten puhkomisen vaaraa ei ole. Lisäksi käytetään korva-akupunktiota. Poikkeuksellisesti joskus joudutaan käyttämään moksibustiota tai kuivakuppausta myös kehossa oleviin pisteisiin. Hoitopisteet valitaan aina kiinalaisen diagnoosin (pulssin tunnustelu, kielen katsominen, kysely jne.) perusteella. Asiakas voi pukeutua hoitoon siten, että hihat ja lahkeet on mahdollista kääriä ylös.

Huom!

On syytä osata erottaa toisistaan kiinalainen akupunktio ja pelkkä triggerpisteneulottelu, jota esim. fysioterapeutit usein harjoittavat. Nämä ovat kaksi täysin eri hoitomuotoa. Kiinalaisen akupunktion avulla voidaan hoitaa sairauksia, triggerpisteneulottelulla vain laukaista lihaksia. Kiinalaisen akupunktiohoidon edellytys on aina kiinalaisen diagnostiikan hallitseminen. Hoitopisteet valitaan aina kiinalaisen diagnoosin (pulssin tunnustelu, kielen katsominen, kysely jne.) perusteella.

Shiatsu
Shiatsu, 90 min

Shiatsu on kokonaisvaltaisesti hoitava, rentouttava ja elinvoimaa lisäävä hoitomuoto, joka japanilaisesta nimestään huolimatta perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Siinä avataan kehon energiakanavia lempeästi painelemalla. Kun energia saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi pystyen näin poistamaan sitä vaivaavat häiriötilat. Shiatsu hoitaa sekä kehoa että mieltä. Asiakkaalla on hoidon aikana yllään joustavat, mukavat miel. puuvillavaatteet. Hyviä hoitotuloksia esim. stressissä, migreenissä, päänsäryissä, masennuksessa, reumasairauksissa, fibromyalgiassa, ylipaino- ja vaihdevuosiongelmissa jne.

Kuumakivihieronta
Kuumakivihieronta, 105 min

Kuumakivihieronta on lämpimillä kivillä tehtävä ylellisen ihana, syvärentouttava ja energisoiva hemmotteluelämys. Se antaa kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen hyödyntäen lämpöisten kivien antamaa energiaa. Kivet ovat tuliperäisiltä alueilta kerättyjä erittäin sileitä laavakiviä, mistä johtuu kivien suuri mineraalipitoisuus ja hyvä lämmönsitomiskyky. Mineraalipitoisuutensa ansiosta kivet myös hoitavat ja ravitsevat ihoa. Hieronnassa käytetään luonnosta saatavia, tuoksuvia ja hoitavia eteerisiä öljyjä. Lisäksi hoidossa hyödynnetään myös tietoa kehon energiakeskuksista eli chakroista sekä energiakanavista ja akupisteistä. Lämpimien kivien lisänä käytetään myös viileitä ns. chakrakiviä. Näin hoidosta saadaan erittäin monipuolinen. Tuoksuvien eteeristen öljyjen avulla lämpimillä kivillä pehmeästi ja lempeästi hieroen saadaan hoitovaikutuksena kokonaisvaltainen kehon ja mielen rentoutuminen, tasapainottuminen ja energisoituminen.

Vyöhyketerapia
Vyöhyketerapia, 90 min

Vyöhyketerapiassa käsitellään eri tekniikoilla mm. painamalla jalkaterien niin sanottuja sisäelinten heijastealueita eli vyöhykkeitä. Myös korvien heijastealueet käsitellään. Heijastealueen hoitaminen parantaa vastaavan sisäelimen toimintaa ja näin voidaan ylläpitää terveyttä ja myös poistaa häiriötiloja. Vyöhyketerapian yhteydessä tehdään aluksi myös ihanan rentouttava jalkakylpy. Hyviä hoitotuloksia esim. niska- ja hartiakivuissa, koliikissa, ruuansulatusvaivoissa, turvotuksissa, hengitystieongelmissa jne.

Aromaterapia
Aromaterapia, 90 min

Aromaterapia perustuu kukista, lehdistä, hedelmistä, kuorista, pihkasta tai juurista tislaamalla saataviin eteerisiin öljyihin ja niiden lukuisiin vaikuttaviin, tuoksuviin ainesosiin. Öljyjen avulla lempeästi hieroen aktivoidaan ihmisen fysiologisia toimintoja ja tunne-elämän tasapainoa. Aromaterapia hoitaa sekä kehoa että mieltä. Hyviä hoitotuloksia esim. aineenvaihduntaongelmissa, stressissä, selluliittiongelmissa, masennuksessa, flunssassa jne.

Intialainen päähieronta
Intialainen päähieronta, 40 min

Intialainen päähieronta pohjautuu Ayurvedaan yhdistäen intialaisen päähierontaperinteen monimuotoisuuden ja länsimaisen hartiahieronnan opit. Intialaisessa päähieronnassa käsitellään hartiaseutu ja yläselkä sekä niska, päänahka, kasvot ja korvat. Asiakas istuu hoidon ajan ja asiakkaalla on yllään mukavat vaatteet, paita mielellään puuvillaa. Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen. Se pehmentää ja rentouttaa jännittyneitä lihaksia sekä energisoi ja tasapainottaa koko kehon. Hyviä hoitotuloksia mm. päänsäryissä, migreeneissä, lihasjännityksissä, stressissä jne.

Suklaahieronta
Suklaahieronta, 90 min

Suklaahieronnassa yhdistetään lumoavantuoksuisen suklaan ylellisyys ja hieronnan lempeys. Se on samalla myös ravitseva ja terveellinen hoito niin keholle ja mielelle kuin myös sielulle. Kaakaopapu sisältää runsaasti hyvinvointia edistäviä ainesosia, mm. flavonoideja, jotka toimivat elimistössä antioksidantteina edistäen mm. serotoniinin ja endorfiinien tuotantoa. Nautinnollinen lämpimällä suklaaöljyllä tehtävä lempeä hieronta rentouttaa, pehmentää ja rauhoittaa ihoa, vapauttaa arkipäivän jännityksistä, kohottaa mielialaa ja vahvistaa onnen tunnetta.

Lootushieronta
Lootushieronta, 90 min

Lootusöljy on yksi arvokkaimmista luonnonöljyistä, joka vahvistaa Sinua henkisesti. Lootusöljyllä tehtävä harmonisoiva ja ylellisyyttä henkivä hieronta rentouttaa kehoa ja mieltä sekä myös hoitaa ja virkistää ihoa. Lootuksen ainutlaatuinen makea tuoksu tuo arjen keskelle ripauksen herkkää arvokkuutta. Energiakivillä tehtävä loppurentoutus viimeistelee harmonian ja rauhan.

Klassinen hieronta
Kokohieronta, 90 min
Puolihieronta, 60 min
Osahieronta, 30 min

Klassinen hieronta mm. parantaa aineenvaihduntaa, lisää laskimoverenkiertoa ja erityisesti lymfakiertoa. Se tehostaa sydämen toimintaa, tasapainottaa autonomista hermostoa ja vaikuttaa myös hormonitasapainoon. Lisäksi klassinen hieronta rentouttaa ja virkistää, vähentää lihasjännitystä ja kipua. Hyviä hoitotuloksia esim. niska- ja hartiakivuissa, rasitusperäisissä kivuissa jne.

Yhdistelmähoito
Yhdistelmähoito, 90 min

Hoitokokonaisuus rakennetaan asiakkaan tilanteen ja toivomusten mukaan yhdistämällä erilaisia luontaishoitoja ja/tai klassista hierontaa. Klassisen hieronnan lisäksi luontaishoidoista valittavina ovat intialainen päähieronta, aromaterapia, kiinalainen akupunktio, suklaahieronta, vyöhyketerapia tai lootushieronta. Hoidon aluksi tehdään haastattelu asiakkaan terveydentilasta, jolla varmistetaan että asiakas saa yksilöllisen ja mahdollisimman tehokkaan hoitokokonaisuuden.